Over Van Doormalen

Waar we voor staan en gaan

Van Doormalen Retail Groep is een zelfstandig winkelbedrijf dat op franchisebasis o.a. gebruik maakt van de Albert Heijn winkelformule. Voor onze klanten willen wij het doen van de dagelijkse boodschappen, tot een bijzonder moment van de dag maken, door het verlenen van bijzondere dienstverlening. Hierbij kunt u denken aan demonstraties, proeverijen, lokale acties en aan onze medewerkers die op ieder moment van de dag klaar staan voor onze klanten.

Op franchise basis betekent dat de winkels de winkelformule van Albert Heijn gebruiken, u herkent dat bijvoorbeeld aan de winkeluitstraling en de bonusaanbiedingen. Het verschil is dat de winkels niet door Albert Heijn worden aangestuurd maar door een  zelfstandig ondernemer. Bij ons is dat John van Doormalen. Bij onze Albert Heijns treft u alle voordelen van Albert Heijn met daarboven een aantal bijzonderheden.

 

In 2014 bestaat Van Doormalen Retail Groep 50 jaar, ter gelegenheid daarvan is er een boek uitgegeven over de historie van het bedrijf. Bekijk hier het boek: D’r op of d’r onder (pdf)

 

Ons totale Team bestaat uit zo’n 1250 medewerkers, zij vormen het kloppend hart van het bedrijf. Deze medewerkers staan iedere dag opnieuw klaar voor zo’n 150.000 klanten, die we wekelijks ontvangen en helpen. Om bijzonder te zijn voor onze klanten stimuleren wij onze medewerkers zichzelf te ontwikkelen. Daarbij willen wij zorgen voor een plezierige werkomgeving omdat wij erin geloven dat je dan van betekenis kunt zijn voor mensen.

Vanuit ons hoofdkantoor, zelf praten wij liever over ons servicekantoor, helpen wij onze winkels, zodat zij hun handen vrijhouden om u op bijzondere wijze te helpen. Hiervoor hebben wij een Team beschikbaar, waarin mensen werken vanuit diverse specialismen, zoals Financiën, Winkelmanagement, Vastgoed en Human Resources Management.

Wij verwelkomen u graag in één van onze winkels om het doen van uw dagelijkse boodschappen bijzonder te maken.

Team Van Doormalen steunt

Met onze winkels staan wij midden in de samenleving, waaraan wij graag een steentje bijdragen, wij steunen daarom met onze winkels een aantal lokale initiatieven:

Sport is een belangrijk thema in onze samenleving waaraan mensen samen plezier beleven. Wij vinden samenwerken met plezier een belangrijke waarde in onze organisatie wij ondersteunen daarom een aantal lokale sportteams.  De Teams van  AH Aalst, AH Waalre, AH Veldhoven en AH Rijen steunen:

    

Ronald McDonald Huis Zuid-Oost Brabant

Ouders willen dichtbij hun zieke kind zijn en kinderen willen even vergeten dat ze ziek zijn. Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant is er voor deze kinderen en hun ouders. In het Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in MMC Veldhoven. Zij kunnen hier even vergeten dat ze ziek zijn, en samen met ouders, broertjes en zusjes even weg uit de ziekenhuissfeer.

In samenwerking met Verhoeven Bakkerij steunt van Doormalen Retail Groep het Ronald McDonald Huis in Veldhoven. Van elke verkochte zak Ronald McDonald broodjes gaat €0,25 naar het Ronald McDonald Huis in Veldhoven.

De broodjes zijn verkrijgbaar in één van de onderstaande Albert Heijn filialen.

  • AH Kromstraat, AH Mira en AH ’t Look in Veldhoven
  • AH Aalst en AH Waalre
  • AH Strijp en AH Leenderweg in Eindhoven
  • AH St-Oedenrode

thumbnail_HuisZuidoost-Brabant_logo_jpg(1)

Emballage
In diverse filialen kunt u samen met ons goede doelen steunen. Dit kunt u doen door uw emballagebon in te leveren bij de brievenbus naast de emballageautomaat of het bedrag rechtstreeks te doneren via een knop op het emballageautomaat. Het bedrag aan ingeleverd statiegeld wordt overgemaakt naar het doel dat op de brievenbus of automaat hangt! Regelmatig is er weer een ander doel waarvoor gespaard kan worden. Wilt u uw vereniging voor deze actie opgeven? Of weet u een ander goed doel dat wel wat extra geld kan gebruiken? Neem dan contact op met de supermarktmanager van het filiaal.

Duurzaamheid

Wij geloven dat we met veel kleine stapjes, grote resultaten kunnen behalen. Dat als we met z’n allen iedere keer een beetje meer doen, we ook iedere keer een beetje meer bereiken.

We steken veel energie in energiebesparing en maken gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van verwarming, verlichting, koeling en transport. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van koelsystemen waarbij de warme lucht die vrij komt wordt gebruikt om de winkel weer te verwarmen en zijn er op verschillende filialen zonnepanelen geïnstalleerd om een deel van onze eigen energie op te wekken.

Historie

Wat vooraf ging

In het kerkdorp Aalst, woonde de familie Van Doormalen. Een gezin met 13 kinderen. In 1955 overleed de vader des huizes en bleef moeder alleen achter met 13 kinderen. Het was voor moeder moeilijk om voor alle kinderen eten op tafel te krijgen en genoeg inkomen te genereren. De familie verbouwde groenten op de akkers en ze hadden wat vee, waaronder een aantal paarden. Er werd besloten te gaan venten met paard en wagen, in Aalst en Waalre. Na een aantal jaren werd er door 4 familieleden besloten een supermarkt op te richten in het centrum van Aalst.

1964

De eerste supermarkt werd geopend in 1964. Het assortiment bestond uit verse groenten en kruidenierswaren. Later werd dit assortiment uitgebreid met vers vlees en brood.

1964 – 1978

Omdat de supermarkt vier eigenaren had, was het inkomen om vier gezinnen te onderhouden niet hoog genoeg. Er werd toen besloten uit te gaan breiden. In Waalre werd de 2e supermarkt geopend, daarna volgde Veldhoven, Bladel en Eindhoven.

1992

In 1992 is gekozen om samen te gaan met franchisegever Albert Heijn. Wim van Doormalen is toen alleen verdergegaan met het bedrijf en zijn zoon John is komen werken als bedrijfsleider in het filiaal in Aalst. De winkels in Waalre en Bladel zijn toen komen te vervallen.

1999

In 1999 werd er een 4e winkel bijgekocht op de Muzenlaan in Eindhoven, welke na 8 jaar weer is verkocht.

1993 – 2000

In de periode van 1993 tot 2000 zijn alle supermarkten verbouwd, tot winkels die geschikt waren de 21e eeuw in te gaan.

2001

In 2001 zijn de winkels Waalre en Strijp geopend.

2005

In 2005 is Wim van Doormalen komen te overlijden. Wim runde de winkels met zijn hart en dacht altijd vanuit de klant, zonder de cijfers uit het oog te verliezen. Voor het bedrijf is het een groot verlies geweest dat Wim zo vroeg afscheid heeft moeten nemen

2006

In 2006 is de winkel in Rijen geopend.

2012

In 2012 is de winkel in de Rapportstraat in Veldhoven geopend.

Iedere dag zijn medewerkers bezig om het onze klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Zij maken het verschil door altijd wat extra’s te willen betekenen voor klanten.

2013

Een nieuwe locatie aan de Mira, in Veldhoven  wordt geopend

 

Opening van de vernieuwde winkel aan de Leenderweg in Eindhoven . De winkel is vergroot en het aantal parkeerplaatsen is behoorlijk uitgebreid. Dit is gerealiseerd door het bouwen van een parkeerlift zodat de boven bewoners een eigen parkeerplaats hebben. Klanten kunnen een uur lang gratis parkeren.

Van Doormalen Supermarkten-40

 

In Rijen voegen we een Etos en een Gall&Gall toe. Hiermee bieden we onze klanten de mogelijkheid een nog ruimer assortiment onder één dak te kopen.

winkel-ah-rijen

 

2014

De winkel aan De Bus in Waalre is geheel vernieuwd. De winkel is behoorlijk vergroot waardoor klanten nu ook voor alles in Waalre terecht kunnen en niet meer genoodzaakt zijn om in Aalst hun boodschappen te doen. Ook is het aantal parkeerplaatsen bij de winkel uitgebreid.

De-Brug-2-resized

2016

In Eindhoven aan de Strijpsestraat  verbouwen we het hele winkelcentrum, in maart kunnen de nieuwe Gall&Gall en de compleet verbouwde Etos open.

In oktober is de hele verbouwing van het winkelcentrum aan de Strijpsestraat gereed, de Albert Heijn opent geheel vernieuwd de deuren.

Twee weken later openen we in Rijen de geheel vernieuwde Albert Heijn en Gall&Gall.

Beide winkels zijn enorm vergroot zodat we onze klanten een groter assortiment aan kunnen bieden. Aan de voorzijde zijn deze winkels heel erg open, dit geeft een hele andere sfeer in het winkelcentrum de Laverije.

2017

In Sint-Oedenrode nemen we de winkel aan de Markt over van Ger Koopman.

In Juni verbouwen we onze Albert Heijn winkel in het Look in Veldhoven en openen we een nieuwe Etos op winkelplein Den Hof in Aalst.

Eind oktober opent onze geheel vernieuwde Albert Heijn aan het winkelplein Den Hof in Aalst zijn deuren. De winkel is vergroot waarbij vooral de versafdeling flink is uitgebreid.